RSI-klachten

Door een voortdurende minimale spanning in de spieren, voor het hanteren van bijv. de computermuis, kan RSI ontstaan. Het gaat hierbij om een onderbelasting waardoor er in het spierweefsel een voortdurende alertheid, een voor-spanning aanwezig is omdat ieder moment weer een muisklikje gegeven moet worden, maar het komt niet tot een echte actie. Hierdoor is de doorbloeding niet goed, worden afvalstoffen minder goed afgevoerd en raakt de pees-aanhechting geïrriteerd. In eerste instantie zal de arm een beetje vermoeid en stijf aanvoelen maar al snel ontstaat er een pijnlijker steriele ontsteking bij de aanhechting van de spier. Deze situatie is bij vroege klachten met massage goed en snel op te lossen, het is dus zaak niet te lang met deze klachten rond te blijven lopen want al snel ontstaat een chronische vorm, een pees-schede-ontsteking.

Deze pees-schede-ontsteking ontstaat omdat de pees door de continue belasting dikker word en het vocht uit de schede drukt, er ontstaat meer wrijving tussen pees en schede waardoor de peesschede geïrriteerd raakt, een ontstekingsreactie volgt die de peesschede doet opzwellen en de pees afknelt. Iedere beweging voelt nu alsof er naalden in de ontstoken plek geprikt worden.

 http://www.preveweb.be/files/msa-graphic-2.jpg

Tijdens een massage duw ik de spier tot ontspanning en duw het vocht terug de schede in, dat is de eerste paar behandeling heel pijnlijk maar al snel merk je dat de stekende pijnen minder heftig worden, de boel komt tot rust, na 4 of 5 behandelingen is het echt al een hele verbetering en zou je (al bijna) pijnvrij je werk weer moeten kunnen doen.

En dat zonder spuiten en pijnstillers! Als je er tenminste niet eerst een half jaar mee blijft rondlopen, maak een afspraak voor een massage op mijn home-pagina of bij één van m’n massagecollega’s want het gaat niet zomaar vanzelf over.

Ik zie u graag,  groetjes Ronny

TERUG NAAR OVERZICHTSPAGINA